ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O piaţă din municipiul Ungheni a fost renovată cu sprijinul UE

15:02 | 02.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Piața Independenței din centrul municipiului Ungheni a fost ieri inaugurată oficial, după o reparație capitală, care a durat zece luni, în cadrul unui proiect regional susţinut de Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

„S-a muncit intens, fiind pavată o suprafață de 4000 metri pătrați, cu un havuz complex. Au fost plantate 15 magnolii, s-au instalat 40 de bănci. A fost renovat sistemul de iluminat și construit un sistem acustic. Urmează să fie instalate și coșuri de gunoi moderne.

Astfel, Piața Independenței, menționată inițial ca piața administrativă într-un proiect urbanistic al Ungheniului, realizat de arhitectul N. Iudin în 1952 și prevăzută pentru parade de tip sovietic, inclusiv militare, a devenit acum un loc prietenos și atractiv pentru toți locuitorii municipiului Ungheni”, indică Primăria Ungheni.

Toate lucrările au fost posibile grație suportului oferit de Uniunea Europeană în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie.

„La aproape doi ani de la lansarea acestui program, centrul municipiului Ungheni a fost cu adevărat modernizat, fiind realizate mai multe proiecte de infrastructură, datorită asistenței financiare în valoare de 1375400 de euro, oferită de UE. Piața Independenței a devenit pietonală, str. Națională a fost reabilitată, parcările adiacente au fost amenajate”, rezumă un comunicat al administraţiei din Ungheni.

Foto: Primăria Ungheni

img22004147

img22004147

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!