ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a constituit Comisia pentru controlul inflației și politicii monetare

17:10 | 02.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Cu 52 de voturi, astăzi în Legislativ a fost adoptată Hotărârea cu privire la crearea Comisiei speciale pentru examinarea procesului decizional privind controlul inflației și politica monetară în ultimele 18 luni. Constituirea comisiei speciale se impune în contextul ritmului înalt de creștere a inflației și a prețurilor, precum și ținând cont de recomandarea Consiliului Suprem de Securitate din data de 27 mai curent, transmite MOLDPRES.

”Economia mondială se confruntă cu un val inflaționist fără precedent, iar țările lumii, inclusiv Republica Moldova, luptă pentru a îl stopa. Societatea trebuie să cunoască despre deciziile luate în acest scop, despre cât de eficiente și calitative sunt”, a argumentat necesitatea creării comisiei președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba. 

Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate” va avea în componența comisiei patru reprezentanți: președinte – Dumitru Alaiba, secretar – Adrian Băluțel, membri – Artur Mija și Marina Morozova. Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și Fracțiunea parlamentară a Partidului politic ”ŞOR” nu și-au înaintat reprezentanți în comisie. 

Comisia specială pentru examinarea procesului decizional privind controlul inflației și politica monetară pe parcursul perioadei ultimelor 18 luni va antrena în activitatea sa autoritățile statului responsabile, va audia părțile și persoanele implicate în procesul decizional privind controlul inflației și politica monetară. În termen de până la o lună, comisia va pregăti raportul de activitate, acesta va fi dat publicității și prezentat la Parlament. 

Foto: Parlament

img22004152

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!