ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Sângerei a fost lansată o campanie în susținerea procesului de vaccinare

09:00 | 03.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. „Să fim interesați să avem copii sănătoși și adulți protejați” a fost mesajul principal al unui eveniment organizat ieri la Sângerei, în cadrul campaniei de intensificare a procesului de vaccinare la nivel local „Vaccinează-te! Protejează-ți viitorul!”, transmite MOLDPRES.

Autoritățile publice locale, reprezentanții Guvernului în teritoriu, lucrătorii medicali și sociali, reprezentanții sistemului educațional din raionul Sângerei au discutat pașii concreți pentru elaborarea și implementarea unui plan local de acțiuni cu scopul de a crește rata de vaccinare, în următoarele trei luni.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă țărilor o acoperire vaccinală de 95% pentru imunizarea de rutină și 70% împotriva COVID-19.

Campania de intensificare a procesului de vaccinare „Vaccinează-te! Protejează-ți viitorul!”, lansată de Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondială a Sănătății și Uniunii Europene, se va desfășura în zece unități administrativ-teritoriale, unde se înregistrează o acoperire vaccinală joasă - Strășeni, Bălți, Criuleni, UTA Găgăuzia, Cahul, Călărași, Căușeni, Chișinău, Sângerei și Ungheni.

Foto: Ministerul Sănătăţii

img22004158

img22004158

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!