ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kremlinul amenință ca va bombarda centrele de decizie ale Kievului

09:04 | 03.06.2022 Categorie: Externe

Moscova, 3 iun. /MOLDPRES/. Dacă Ucraina va folosi armele primite de la Statele Unite ale Americii împotriva teritoriului Rusiei, Moscova va lovi centrele de decizie, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

SUA au anunțat că vor trimite în Ucraina un nou pachet de ajutor militar, constând în principal în sisteme multiple de rachete Himars, însă cu condiția ca acestea să nu fie folosite pentru a ataca ținte de pe teritoriul Rusiei.

„Dacă aceste arme vor fi folosite împotriva teritoriului Rusiei, forțele armate ale țării noastre nu vor avea de ales decât să distrugă centrele de decizie”, a declarat Dmitri Medvedev joi, pentru canalul Al Jazeera.

Acesta a subliniat că „toată lumea înțelege ce fel de centre sunt acestea - Ministerul Apărării, Statul Major General și orice altceva”.

„Dar trebuie să înțelegeți că centrele care iau decizia finală în acest caz, din nefericire, nu sunt situate pe teritoriul Kievului. Ca atare, aceasta este cu siguranță o amenințare care va trebui luată în considerare”, a mai precizat Dmitri Medvedev.

Joe Biden a anunțat miercuri, 1 iunie, un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care include sisteme de rachete HIMARS, cu rază de acțiune de până la aproape 80 de kilometri. Valoarea ajutorului se ridică la 700 de milioane de dolari, potrivit secretarului de stat Antony Blinken. 

Pentagonul a publicat lista armamentelor și echipamentelor care vor ajunge în Ucraina. 

Foto: kommersant.ru

img22004159

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!