ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANTA a primit o mie de autorizații de transport suplimentare pentru Lituania

08:54 | 03.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a anunţat despre primirea contingentului suplimentar de o mie de autorizații pentru efectuarea transportului bilateral și tranzit de mărfuri pe teritoriul Lituaniei pentru anul 2022, transmite MOLDPRES.

„Contingentul indicat a fost inclus în lista autorizațiilor de categoria III pentru anul 2022, în scopul utilizării raționale și asigurării eficiente a necesităților operatorilor de transport pe un timp rezonabil. Decizia respectivă a fost luată în urma analizei utilizării autorizațiilor de către operatorii de transport moldoveni”, indică ANTA.

Potrivit instituției, în anul 2021, parcul real antrenat ce a utilizat autorizațiile Lituania bilateral/tranzit constituie 247 de camioane. „În contextul situației de urgență din regiune, pentru efectuarea operațiunilor de transport în tranzit pe teritoriul Lituaniei spre țările din Europa de Est și Federația Rusă, cu ocolirea teritoriului Ucrainei, pentru perioada curentă a fost estimată utilizarea a peste 1357 de autovehicule. De asemenea, în perioada 1 ianuarie – 24 februarie au fost eliberate 100 de autorizații Lituania bilateral/tranzit, iar în perioada 25 februarie – 11 martie, solicitările operatorilor de transport au crescut semnificativ, fiind eliberate 200 de autorizații. Astfel, contingentul primit a fost inclus în lista autorizațiilor de categoria III pentru evitarea riscului de epuizare a stocului într-o perioadă scurtă de timp”, conform ANTA.

Autorizațiile acordate de către Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor al Republicii Lituania sunt valabile până la 31 ianuarie 2023.

Foto: dasreda.ru

img22004160

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!