ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou Program de asistență pentru Republica Moldova a fost lansat de USAID

08:52 | 03.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a lansat un nou Program de Reforme Instituționale și Structurale în Republica Moldova, care va impulsiona dezvoltarea economiei naționale, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

La eveniment au participat prim-ministrul Natalia Gavrilița, Ambasadorul SUA în țara noastră, Kent D. Logsdon, directorul adjunct de Program USAID Reforme Structurale în Moldova, Radu Vrabie, membri ai Cabinetului de miniștri, parteneri de program etc.

Programul de asistență al Guvernului SUA va acoperi mai multe domenii importante pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova: impulsionarea comerțului, digitizarea, transportul și logistica, reforma sectorului financiar, comunicarea strategică și dialogul public-privat, precum și alte reforme instituționale.

În discursul său, șefa Executivului a remarcat dinamica pozitivă a agendei bilaterale moldo-americane în domeniile politic, diplomatic, economic, cultural și a mulțumit Guvernului american pentru suportul acordat Republicii Moldova, în aceste momente de criză.

„Este al doilea program de asistență americană de asemenea anvergură – 35 de milioane de dolari SUA - într-un domeniu strategic, cum este creșterea economică a Republicii Moldova. Aceasta, demonstrează, încă odată, că reformele inițiate de Guvernul Republicii Moldova sunt apreciate și susținute și vreau să vă asigur că ele vor fi continuate și implementate cu succes”, a declarat Natalia Gavrilița. 

Ambasadorul Kent D. Logsdon a reiterat suportul SUA în mai multe domenii importante pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

„SUA este și va rămâne un partener de încredere al Republicii Moldova în procesul de consolidare a capacităților instituțiilor publice și private. Acum, când provocările au devenit și mai mari, când țara voastră se confruntă cu un flux mare de refugiați, inflație, perturbări ale lanțurilor de aprovizionare, criză energetică - am decis să venim cu un nou Program de susținere. Astfel, pe parcursul următorilor cinci ani, vom contribui la recuperarea economică a Republicii Moldova”, a declarat Excelența Sa, Kent D. Logsdon.

Participanții la eveniment au vorbit despre beneficiile Programului de asistență al SUA și au subliniat suportul semnificativ, acordat de Washington, în gestionarea multiplelor crize pe care le traversează țara noastră. 

Foto: Guvern

img22004161

img22004161

img22004161

img22004161

img22004161

img22004161

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!