ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a prezentat Raportul pentru anul 2021 cu privire la finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale

09:14 | 03.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezintat Raportul pentru anul 2021 cu privire la finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, informează MOLDPRES.

Potrivit CEC, documentul vizează aspecte ale finanțării partidelor politice în anul 2021, cu accent pe subvențiile de la bugetul de stat alocate pe parcursul anului trecut, procesul de prezentare, recepționare, publicare și verificare a rapoartelor de gestiune financiară semestriale și anuale, precum și inițierea procesului contravențional la prezentarea rapoartelor privind gestiunea financiară a partidelor pentru perioada de referință.

La fel, Raportul relevă procesul de finanțare a campaniilor electorale organizate pe parcursul anului 2021: alegerile parlamentare din 11 iulie  și alegerile locale noi din 21 noiembrie.

Un capitol aparte este dedicat activității aferentă finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale: instruirea trezorierilor, dezvoltarea și perfecționarea SSI ”Control Financiar”, modificarea și ajustarea cadrului normativ, colaborarea cu autoritățile publice în contextul finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale, precum și dosarele contravenționale examinate de către instanța de judecată în anul 2021.

Raportul pentru anul 2021 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale a fost prezentat Parlamentului.

Foto: CEC

img22004162

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!