ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Societățile cu răspundere limitată vor putea emite obligațiuni

09:18 | 03.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat ieri, în lectura a doua, proiectul de modificări la Legea privind societățile cu răspundere limitată și Legea privind piața de capital, care se referă la reglementarea detaliată a atribuțiilor organelor de conducere ale societăților cu răspundere limitată în contextul emiterii obligațiunilor corporative, relatează MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, documentul stabilește că emisiunea obligațiunilor se va decide prin hotărârea adunării generale a asociaților, iar procedura de emitere se va efectua în baza și conform prevederilor statutului societății.

Totodată, modificările propuse reglementează aspectele privind limitele și protecția dreptului deținătorilor de obligațiuni la informare; actele societății, care reglementează particularitățile de emitere a obligațiunilor; distribuirea profitului net în cazul în care există obligațiuni nestinse; competențele adunării generale în ceea ce privește emisiunea de obligațiuni; răspunderea administratorului societății pentru încălcarea drepturilor deținătorilor de obligațiuni; învestirea cu formulă executorie a contractului de vânzare-cumpărare a obligațiunilor.

Foto simbol

img22004163

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!