ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Delegația moldovenească în CUC a cerut eliminarea necondiționată a posturilor instalate ilegal de Tiraspol

11:50 | 03.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. La ședința Comisiei Unificate de Control din 2 iunie au continuat discuțiile asupra situației din Zona de Securitate în baza rapoartelor Comandamentului Militar Întrunit, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Subiectul central și de această dată a fost instalarea unor posturi unilaterale și prezența ilegală în Zona de Securitate a exponenților structurilor de forță subordonate Tiraspolului, dotați cu pistoale automate.

Încălcările în cauză au fost documentate de către Misiunea OSCE în Moldova. Reprezentanții Misiunii OSCE în Moldova au enumerat în raportul de monitorizare pentru luna mai curent 23 de cazuri constatate în raioanele Camenca, Râbnița, Dubăsari, Grigoriopol, Slobozia, în orașele Tiraspol și Bender. Este vorba despre posturi cu personal înarmat și întărite prin blocuri de beton.

Delegația Republicii Moldova a condamnat constant aceste acțiuni provocatoare ale Tiraspolului și a cerut și în cadrul acestei reuniuni de lucru eliminarea necondiționată a posturilor și altor obstacole care subminează libera circulație a cetățenilor.

În acest sens, în conformitate cu Regulamentul Comisiei Unificate de Control, membrii delegației Chișinăului au formulat propuneri concrete, îndemnând Comisia să adopte o decizie pentru subiectul în cauză. La fel, delegația Republicii Moldova a accentuat că mereu și-a întemeiat acțiunile pe prevederile actelor misiunii de pacificare.

În mod tradițional, delegația Tiraspolului a inventat diverse trucuri doar ca să împiedice acceptarea proiectului de decizie.

Comisia va reveni asupra subiectului peste o săptămână.

img22004169

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!