ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

14:41 | 03.06.2022 Categorie: Comunicate

CEC a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale a alegerilor locale noi pentru perioada 21-27 mai 2022

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale a alegerilor locale noi din 29 mai 2022, pentru perioada de 21 – 27 mai 2022, prezentate de concurenții electorali Partidul Democrat din Moldova, Partidul politic „Partidul Nostru”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Liberal, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” și Partidul Politic ,,Puterea Oamenilor”.

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a informat Comisia despre soldul de 177,00 lei din contul „Fond electoral”, care va fi utilizat de către acesta în cel de-al doilea tur de scrutin. Totodată, CEC a atenționat repetat concurentul electoral Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru nerespectarea termenelor de declarare a mijloacelor bănești utilizate din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Rapoartele financiare sunt plasate pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale, la rubrica „Alegeri și referendumuri”, „Alegeri locale noi din 29.05.2022”, „Susținerea financiară”.

Reamintim că pe 29 mai curent au avut loc alegeri locale noi în 10 localități din țară. Comisia a stabilit pentru data de 12 iunie 2022 organizarea turului doi a alegerilor locale noi pentru alegerea primarului, în trei localități din țară: comuna Ghetlova, raionul Orhei; satul Glinjeni, raionul Fălești și satul Zastînca, raionul Soroca.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!