ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primul weekend de vară se anunță cu vreme instabilă şi ploi

15:50 | 03.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Primul sfârșit de săptămână din această vară va fi caracterizat de vreme instabilă şi ploi cu descărcări electrice, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor, sâmbătă, 4 iunie, se așteaptă valori termice diurne până la 30 de grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor se va ridica până la 16 grade.

Duminică, 5 iunie, vremea se răcește, indicând maxime de 25 de grade Celsius. De asemenea, în ultima zi din săptămână, pe întreg teritoriul ţării, se aşteaptă ploi cu descărcări electrice. Aceleaşi tendinţe meteorologice se vor păstra şi pentru începutul săptămânii viitoare. Până la 7 iunie, în ţară rămâne activ şi Codul Galben de pericol excepțional de incendiu.

Pe 3 iunie este marcată ziua Sf. Constantin și Elena, de care este legată o serie de obiceiuri și superstiții care fac referire la vara ce este la început: mulți agricultori nu lucrează, pentru a evita pagubele aduse holdelor de păsări; podgorenii respectă această zi în ideea că, dacă vor munci, graurii le vor distruge strugurii; femeile, pentru a alunga spiritele rele, dau cu tămâie și stropesc cu agheasmă.

Foto simbol

img22004179

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!