ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat cu premierul Regatului Spaniei, Pedro Sánchez

18:40 | 03.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Pedro Sánchez, președintele Guvernului Regatului Spaniei, care a efectuat o vizită de lucru la Chișinău. Este prima vizită a unui șef de Guvern spaniol în țara noastră, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Oficialii au discutat despre agenda bilaterală, despre războiul Rusiei în Ucraina, pornit acum 100 de zile, și despre susținerea pe care a primit-o Moldova în aceste zile complicate.

„Avem relații foarte bune cu Spania și ne dorim să le consolidăm - să aprofundăm cooperarea economică, să realizăm proiecte în domeniul energiei regenerabile și combaterii efectelor schimbărilor climatice, pentru gestionarea resurselor de apă și managementul deșeurilor”, a spus președintele Maia Sandu după întrevedere. Șefa statului a apreciat deschiderea autorităților spaniole față de diaspora moldovenească, în special progresul pe mult-așteptatul Acord bilateral în domeniul securității sociale. De asemenea, ea a salutat disponibilitatea părții spaniole de a negocia un Acord de conversiune a permiselor de conducere și a menționat că ne dormim să extindem și colaborarea inter-universitare și pentru predarea limbii spaniole în Moldova.

„Am mulțumit autorităților spaniole pentru susținerea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova. Țările noastre au multe lucruri în comun, iar aspirațiile noastre europene sunt un puternic potențial de creștere a cooperării moldo-spaniole”, a spus Maia Sandu după discuția cu Pedro Sánchez.

Foto: Președinție

img22004183

img22004183

img22004183

img22004183

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!