ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Sieverodonețk se dau lupte decisive pentru soarta regiunii Donbas

10:26 | 05.06.2022 Categorie: Externe

Kiev, 5 iun. /MOLDPRES/. Armata ucrainenă încearcă să ''restabilească controlul deplin'' la Sievierodoneţk, un oraş cheie din estul Ucrainei, a declarat sâmbătă, 4 iunie, primarul oraşului Oleksandr Striuk, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

O săptămână în urmă ''a existat un oarecare succes'' al trupelor ruse care au reuşit să intre în oraş şi să ocupe o bună parte din el, împărţindu-l în două. Dar armata noastră a reuşit să se redistribuie, să construiască o linie de apărare. În prezent, se face totul pentru a restabili controlul deplin al Ucrainei asupra oraşului, a declarat primarul Oleksandr Striuk, într-un interviu de televiziune difuzat pe contul oficial regional.

Sieverodonețk, alături de Lisiciansk sunt orașele cheie pentru bătălia din Donbas. Ocuparea rapidă a acestor localități ar crea pericolul de încercuire a unui important contingent militar ucrainean. Cu începere de vineri, ucrainenii au suplimentat forțele lor din Sieverodonețk și au preluat inițiativa.

img22004195

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!