ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița a efectuat o vizită la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești – Galați

19:21 | 05.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a efectuat o vizită la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești – Galați, în cadrul căreia s-a informat despre implementarea deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale privind facilitarea traficului la frontieră, în special a deciziei recente de traversare prioritară a camioanelor cu produse perisabile și celor fără încărcătură, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.  

De asemenea, șefa Executivului a discutat cu șoferii de camioane, staționați în vamă, despre problemele cu care se confruntă în urma perturbării lanțurilor logistice cauzate de războiul din Ucraina. 

Șefa Executivului a discutat cu directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan și șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, despre colaborarea cu omologii români pentru facilitarea trecerii camioanelor și crearea condițiilor favorabile pentru șoferi. 

În acest sens, au avut loc mai multe schimburi de opinii, subiectul fiind discutat și în cadrul ședinței Comisiilor guvernamentale moldo-române pe politică externă pentru identificarea soluțiilor necesare. 

“Guvernul a adoptat mai multe măsuri pentru facilitarea și promovarea exportului de produse agricole perisabile de origine din Republica Moldova, dar și pentru trecerea facilitată a frontierei a camioanelor fără încărcătură. Vom depune și în continuare efortul necesar pentru înlăturarea tuturor impedimentelor pentru exportatori”, a menționat Natalia Gavrilița.

Foto: Guvern

img22004198

img22004198

img22004198

img22004198

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!