ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile au remediat situaţia în urma reţinerii a două aeronave moldoveneşti în aeroportul din Antalya

08:15 | 06.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a actualizat aseară informaţia cu privire la operarea zborurilor de către Air Moldova urmare a reținerii la sol a două aeronave în aeroportul din Antalya (Turcia), transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, grație eforturilor depuse de autoritățile aeronautice ale ambelor state cu implicarea Ambasadei Republicii Moldova în Turcia a fost posibilă ridicarea restricției impuse pentru aeronava A 321 cu nr. de înmatriculare YR-ADI fiind realizate toate procedurile speciale de pregătire a aeronavei pentru executarea zborurilor.

„Începând de astăzi, 6 iunie, se preconizează a fi scoase restricțiile și pentru a doua aeronavă de tip A-319 cu nr. de înregistrare ER-AXL, care la fel se află pe aeroportul din Antalya, respectiv fiind utilizate la maxim capacitățile companiei „Air Moldova” S.R.L. Pentru a diminua efectele reținerii la sol a aeronavelor S.R.L. „Air Moldova”, la solicitarea ultimei, au fost autorizate zboruri suplimentare ale companiilor turcești Pegasus – 1 cursă Antalya – Chişinău - Antalya (a câte 186 pasageri/segment) pentru data de 05.06.2022 și Freebird – 1 cursă Antalya – Chişinău - Antalya (a câte 180 pasageri/segment) pentru data de 06.06.2022”, indică Autoritatea Aeronautică Civilă.

În cazul unei curse neregulate, charter, atunci când pasagerul a procurat un pachet turistic, prin intermediul unei agenții de turism și nu are legătură directă contractuală cu compania aeriană, pasagerul urmează să adreseze solicitările și reclamațiile către agenția turistică, iar ulterior, în cazul unui rezultat nesatisfăcător, la adresa Autorității Aeronautice Civile.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!