ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarul unei localități din Cimișlia va fi judecat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu

10:20 | 06.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Primarul unei localități din Cimișlia și trei complici ai săi vor fi judecați pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, transmite MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, primarul împreună cu un consilier local, un inginer cadastral și contabilul-şef al primăriei sunt învinuiți că, începând cu luna martie 2021, fără a consulta comisiile instituite în cadrul Consiliului local, au identificat individual porțiunile de drum pentru reparație. Totodată, aceștia ar fi ignorat o decizie a Consiliului local prin care au fost repartizate mijloacele financiare din fondul rutier pentru anii 2020-2021.

Ulterior, primarul a emis o dispoziție de constituire a grupului de lucru privind achizițiile publice, apoi împreună cu complicii săi au anunțat și organizat desfășurarea licitației, după care a semnat contractul de antrepriză cu compania desemnată câștigătoare.

Odată cu înaintarea acuzațiilor, procurorii au aplicat în privința persoanelor învinuite, măsuri preventive sub formă de obligarea de nepărăsire a țării, pe un termen de 60 de zile.

Procurorii urmează să înainteze un demers de suspendare din funcție a primarului vizat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!