ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Sofia, Drochia s-a desfăşurat proiectul ,,Nici un sat fără concert"

12:00 | 06.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. "Nici un sat fără concert" este genericul unui proiect iniţiat de autorităţile raionului Drochia. Ieri acesta a ajuns în satul Sofia, unde au avut loc mai multe evenimente importante pentru localitate, transmite MOLDPRES.

„Evenimentul a demarat cu un moment istoric pentru sofieni, semnarea Acordului de asociere şi înfrăţire a satului Sofia, raionul Drochia, şi satului Sofia din raionul Hânceşti. Documentul a fost semnat de primarii localităţilor, delegaţia din Hânceşti fiind însoţită de un grup de consilieri locali şi un ansamblu de dans şi cântec folcloric”, potrivit Direcţiei cultură Drochia.

Organizatorii au menţionat importanţa acestor concerte, „întâlniri de suflet şi parteneriate frumoase cu scopul revitalizării, valorificării şi promovării patrimoniului cultural imaterial al raionului Drochia”.

Agenda activităţii de la Sofia a inclus expoziţii de bucate tradiţionale, de păsări şi animale, târguri ale producătorilor autohtoni, un program artistic susţinut de colective notorii din regiune.

„Proiectul cultural "Nici un sat fără concert” îşi va continua drumul prin satele raionului”, rezumă un comunicat al Direcţiei pentru cultură din Drochia.

Foto: DCTTS Drochia

img22004212

img22004212

img22004212

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!