ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Taberele cu sejur de zi din Chișinău și-au început activitatea

12:39 | 06.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Cele 13 tabere cu sejur de zi din capitală și-au început astăzi activitatea. Anunțul a fost făcut de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, în ședința operativă a serviciilor primăriei, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în cadrul taberelor se vor putea odihni peste 1100 de copii. „Acestea vor activa între orele 8:00 și 17:00, cu excepția zilelor de weekend. Din cele trei tabere cu program deplin, una își începe astăzi activitatea, iar alte două - pe 8 iunie. Comisiile responsabile au stabilit că toate taberele din municipiu sunt pregătite pentru a-și începe activitatea”, a spus Andrei Pavaloi.

Pentru organizarea odihnei elevilor din bugetul municipal au fost prevăzuți 2,15 milioane de lei (circa 108 mii de euro). Prețul biletului în taberele cu sejur de zi pentru 15 zile este de 2250 de lei, iar plata părinților va constitui 450 de lei sau 20% din costul biletului.

Totodată, în taberele cu program deplin, aflate în municipiul Chișinău, se vor odihni 6550 de copii, iar în acest scop, din bugetul municipal vor fi cheltuiți 20,6 milioane de lei (peste 1 mln de euro). Prețul biletului de odihnă în taberele constante este de 3200 de lei pentru o perioadă de 10 zile și de 3840 de lei pentru schimbul de 12 zile. Părinții vor achita 20% din costul biletului.

Foto simbol

img22004215

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!