ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rogozin amenință „românii răzbunători” și „bulgarii fricoși” cu racheta nucleară SATAN

13:40 | 06.06.2022 Categorie: Externe

Moscova, 6 iun. /MOLDPRES/. Dmitri Rogozin, șef al programului spațial rusesc amenință într-un mesaj publicat pe Twitter mai multe țări est-europene, printre care și România, după ce ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, nu a putut să călătorească în Serbia pentru că țările europene vecine și-au închis spațiul aerian pentru avionul care trebuia să îl ducă la Belgrad, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Este vorba de trei ţări vecine Serbiei: Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru. Concomitent, Rogozin amenință și România cu rachetele nucleare Sarmat.

Rogozin scrie pe Twitter lucruri apocaliptice despre această rachetă cu intenția clară de a intimida țările din Balcani. „De ce este bună SARMAT? (n.red. noua rachetă a Moscovei, botezată „Satan 2” în terminologia NATO) Nu le va cere permisiunea de a zbura bulgarilor fricoși, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună. Asemenea și altor suedezi”, a subliniat Rogozin.

Ministrul de Externe rus urma să aibă la Belgrad întrevederi cu preşedinte sârb, cu omologul său Nikola Selakovic şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Porfirije. Ministrul rus de externe este vizat din 25 februarie, la o zi după declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, de sancţiuni ale UE, la fel ca preşedintele rus Vladimir Putin.

Eșecul vizitei a fost confirmat de un oficial de rang înalt al Ministerului de Externe rus, care a declarat pentru Interfax: „Diplomaţia noastră încă nu stăpâneşte teleportarea”.

Rogozin și în trecut a amenințat țări membre NATO. „Într-un război nuclear, ţările NATO vor fi distruse de noi într-o jumătate de oră”, spunea acesta în urmă cu o lună. 

Foto: rbc.ru

img22004218

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!