ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 7 iunie, preţul la benzină va constitui 32,20 lei per litru şi pentru motorină – 28,66 lei

13:46 | 06.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru 7 iunie, 32,20 (+0,11) lei per litru la benzină 95 şi 28,66 (+0,16) lei pentru un litru de motorină, transmite MOLDPRES.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere și sunt calculate pornind de la mai mulţi factori.

Este vorba de PL - valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului;
CV - rata oficială medie de schimb a monedei naționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului; MC - marja comercială specifică; AC și TVA - cota accizelor și taxa pe valoare adăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.

img22004219

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!