ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectele comune moldo-române au fost abordate în discuția Nataliei Gavrilița cu Marcel Ciolacu

16:07 | 06.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a avut o întrevedere cu o delegație parlamentară a României, condusă de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Subiecte discutate au vizat colaborarea bilaterală, cu accent pe realizarea proiectelor comune de viitor între Republica Moldova și România în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Oficialii au discutat soluții posibile pentru fluidizarea traficului de mărfuri la frontieră, inclusiv prin crearea unor echipe mixte. De asemenea, au fost abordate subiecte ce țin de accelerarea realizării în practică a proiectelor de infrastructură și apropierea businessului din cele două state, mai ales prin crearea condițiilor atractive pentru investițiile românești. 

Șefa Cabinetului de miniștri a mulțumit României pentru sprijinul constant și necondiționat oferit țării noastre în ultima perioadă, mai ales în susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

„Mă bucur că relațiile noastre istorice cunosc o apropiere fără precedent. Vă mulțumesc pentru asistența acordată Republicii Moldova în toate domeniile, dar în mod special pentru susținerea dezideratului nostru de a ne ancora ferm în spațiul european. Aceasta este cea mai mare preocupare a Executivului și o prioritate a actualei guvernări. Contăm pe sprijinul politic al României în acceptarea cererii de aderare a Republicii Moldova la UE. Or, știm că drumul spre Europa trece prin România”, a subliniat Natalia Gavrilița.

Președintele Camerei Deputaților de la București, Marcel Ciolacu, a reconfirmat faptul că România va fi mereu alături de Republica Moldova. Oficialul și-a exprimat încrederea că țara noastră va obține statutul de țară candidat. 

„Într-adevăr, traversăm cu toții o perioadă foarte încărcată, iar România nu face o favoare Republicii Moldova prin suportul oferit dincoace de Prut. România are obligația de a ajuta Republica Moldova cu tot ce poate. Știm că sunteți dependenți de Rusia de atâția ani, știm că, odată cu războiul din regiune, ați devenit și mai vulnerabili. Va trebui împreună să depășim acest moment complicat. Continuați să parcurgeți drumul început, să implementați reformele necesare. Din partea noastră, aveți toată deschiderea, inclusiv pentru a face față provocărilor economice majore. Încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru a veni cu un suport real pentru Republica Moldova”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Delegația română, în frunte cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, se află în țara noastră ca răspuns la invitația lansată de președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.

Foto: Guvern

img22004230

img22004230

img22004230

img22004230

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!