ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

20:23 | 06.06.2022 Categorie: Comunicate

Specialiști din cadrul CNPF au avut întrevederi la instituțiile din domeniul financiar din Germania

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. În vederea urmăririi obiectivelor sale constante de dezvoltare și susținere a unei piețe de capital durabile și care să constituie un pilon al dezvoltării macroeconomice, un grup de specialiști din cadrul Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), condus de președintele CNPF, Cornelia Cozlovschi, a avut, pe parcursul săptămânii trecute, la Frankfurt, o serie de întâlniri la Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară și la alte instituții din domeniul financiar, precum: Banca Federală a Germaniei, Agenția Financiară Germană, Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară și Bursa de Valori din Frankfurt.

În acest context, în scopul ducerii la îndeplinire a obiectivului general de dezvoltare sustenabilă a pieței de capital, delegația CNPF în Germania a beneficiat de discuții, schimb de opinii și prezentări cu privire la preluarea bunelor practici existente pe piețele de capital europene.

Președintele CNPF a subliniat însemnătatea cooperării dintre cele două autorități, a schimbului de informații și de experiență pe care le acordă Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară, prin asistența de instruire și consultanța în domeniu, acordate specialiștilor CNPF.

Dialogul cu partenerii din Germania a fost unul foarte constructiv, angajații CNPF având ocazia să facă schimb de experiență în ceea ce privește evoluția pieței de capital, a organismelor de plasament colectiv și a fondurilor de pensii facultative și să se informeze cu evoluția și particularitățile de funcționare a acestor sectoare în Germania.

De asemenea, în cadrul întâlnirilor au fost stabilite relații de colaborare cu Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht - BaFin) în vederea schimbului de informații, precum și organizării unor instruiri pentru specialiștii CNPF în domeniile pieței de capital, organismelor de plasament colectiv și a fondurilor de pensii facultative.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!