ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două centre de sănătate din țară au primit granturi pentru procurarea echipamentelor medicale

11:36 | 07.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Două centre de sănătate din țară au primit granturi din partea Guvernului Japoniei pentru procurarea echipamentelor medicale. Contractele de finanțare au o valoare totală de circa 74 mii de dolari, bani oferiți prin intermediul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, Centrul de Sănătate Leova a primit un grant de peste 53 mii de dolari pentru procurarea unui ecograf, iar Centrul de Sănătate Bardar – un grant în mărime de peste 20 mii de dolari, pentru procurarea echipamentelor de fizioterapie.

„Guvernul Japoniei este unul dintre cei mai fideli parteneri ai Guvernului Republicii Moldova. Sunt bucuroasă că datorită acestui suport putem aduce serviciile medicale de calitate mai aproape de cetățeni”, a declarat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

„Donația vine să extindă cooperarea în domeniul sănătății și să fortifice capacitățile instituțiilor de asistență medicală primară. Sunt sigur că noile echipamente vor fi utilizate în mod eficient pentru binele tuturor cetățenilor. Aș dori să-mi exprim convingerea că proiectele lansate reprezintă încă o dovadă a prieteniei noastre puternice și că acest parteneriat va continua cu alte proiecte de succes”, a menționat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro.

Sistemul de sănătate al Republicii Moldova beneficiază de asistență financiară nerambursabilă în cadrul Programului „Kusanone” din anul 2008.

Foto: Ministerul Sănătății

img22004247

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!