ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a discutat agenda de reforme cu coraportorii APCE pentru Republica Moldova

14:54 | 07.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat ieri cu coraportorii APCE pentru Republica Moldova, Pierre-Alain Fridez și Inese Lībiņa-Egnere, despre agenda de reforme a Parlamentului. Speakerul a declarat că, indiferent de crizele prin care trece țara noastră, agenda de reforme rămâne neschimbată, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

”Lupta cu corupția și reforma justiției reprezintă prioritatea zero, iar primii pași deja au loc și anume „pre-vettingul” și reforma procuraturii. Ne-am dori ca lucrurile să se miște cu o viteză mai mare, dar totodată vrem ca totul să se întâmple conform legii”, a menționat șeful Legislativului.

Discuțiile s-au referit și la măsurile legislative adoptate de Parlament pentru prevenirea și combaterea dezinformării. Un alt subiect abordat în cadrul discuțiilor este criza energetică. Speakerul Igor Grosu a subliniat că Republica Moldova știe cât de necesare sunt reformele în domeniul energetic, precizând că, pe lângă identificarea proiectelor de diversificare a surselor de energie și sporirea capacităților de generare, Parlamentul a aprobat un șir de modificări legislative pentru ca furnizorii de gaze naturale să fie obligați să aibă stocuri de gaze naturale pentru cel puțin două luni de iarnă.

Oficialii au făcut un schimb de opinii și despre modul exemplar în care autoritățile și cetățenii Republicii Moldova s-au implicat plenar, de mai bine de o sută de zile, în gestionarea crizei refugiaților și diminuarea consecințelor socio-economice ale războiului din Ucraina.

Foto: Parlament

img22004256

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!