ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu președintele Senatului României

20:56 | 07.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Bunele relații de cooperare între Republica Moldova și România, evoluțiile și realizările marcate în acest proces, precum și oportunitățile de dezvoltare a parteneriatelor mutuale pe aspecte de interes comun au fost discutate astăzi în cadrul întrevederii de lucru dintre vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și președintele Senatului României, Florin Cîțu, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, obiect al dialogului au fost și subiecte ce privesc tematica transnistreană, dinamica interacțiunii dintre Chișinău și Tiraspol, probleme actuale de pe agenda negocierilor, abordările Chișinăului în acest proces și măsurile de asistență oferite în vederea apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

De asemenea, au fost abordate și aspecte de securitate regională în contextul situației de criză din Ucraina, precum și a fost exprimată necesitatea sincronizării eforturilor în vederea gestionării eficiente a fluxului de refugiați din acest stat și a menținerii unei atmosfere de pace și de securitate.

Foto: Biroul de reintegrare

img22004267

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!