ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Senatului francez va vizita Kievul

07:56 | 08.06.2022 Categorie: Externe

Paris, 8 iun. /MOLDPRES/. Gérard Larcher, președinte al Senatului francez, va vizita Kievul ''în curând'', la invitaţia preşedintelui Radei Supreme a Ucrainei (parlamentul) Ruslan Stefanciuk, a anunţat el într-o conferinţă de presă comună la Paris, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Șeful Senatului francez a precizat că îi va comunica ''în mod firesc'' despre această vizită preşedintelui Republicii Emmanuel Macron ''pentru că sunt momente în care Franţa trebuie să vorbească cu o singură voce''.

Oficialul francez şi-a reafirmat sprijinul pentru Ucraina în cererea acesteia pentru statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană. ''O spun în sufletul şi conştiinţa mea şi cu toată responsabilitatea, Ucraina a scris cu litere de sânge câteva dintre condiţiile necesare pentru a obţine statutul de candidat'', a declarat Larcher, afirmând că ''Uniunea Europeană nu poate întoarce spatele Ucrainei refuzându-i'' acest statut.

Ruslan Stefanciuk a cerut Uniunii Europene ''să deschidă uşa'' ţării sale. ''Drumul Ucrainei este doar în direcţia Europei'', a afirmat el.

Oficiali ucraineni au declarat în repetate rânduri că, dacă Ucraina doreşte să avanseze rapid în procedura de aderare, nu cere ''favoruri''. Solicitarea Ucrainei urmează să fie analizată la summit-ul european din 23-24 iunie.

Foto: radioresita.ro

img22004269

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!