ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău şi Bălţi s-au înregistrat acumulări de poluanţi în aer

08:59 | 08.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Vântul slab, inversiunea termică de la sol din orele nocturne și ale dimineții au contribuit ieri la acumularea poluanților în aer, în special la Chişinău şi Bălţi, conform Agenţiei de Mediu din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, concentraţia maximă momentană a depăşit norma sanitară: în municipiul Chișinău pentru dioxid de azot – de 1,2-1,3 ori; în municipiul Bălți pentru dioxid de azot – de 1,2 ori. Respectiv, concentrația maximă admisibilă pentru media zilnică a fost depășită: în mun. Chișinău pentru dioxid de azot – de 1,1 ori, fenol – de 1,1 ori, aldehidă formică – de 1,2 ori; în mun. Bălți pentru dioxid de azot – de 1,4 ori, aldehidă formică – de 1,8 ori.

Conform datelor colectate de la punctele de măsurare în regim manual și stațiile automate pe teritoriul ţării, valorile debitului dozei ambientale a radiaţiei gama s-au încadrat în limitele normei admisibile.

„În intervalul 7-8 iunie, lipsa precipitațiilor, mișcarea slabă a maselor de aer în direcția orizontală, iar în cursul nopții și în cea verticală, vor contribui la acumularea poluanților în aer”, rezumă un comunicat al Agenţiei de Mediu.

Foto: Agenţia de Mediu

img22004274

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!