ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un tânăr de 17 ani s-a înecat în râul Nistru

10:14 | 08.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Un tânăr de 17 ani s-a înecat ieri în râul Nistru, în apropiere de localitatea Slobozia-Dușca din raionul Criuleni, comunică MOLDPRES.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu a menționat pentru agenție că de dimineață, de la ora 5.59 o echipă de scafandrieri s-a deplasat la locul tragediei pentru căutări. Corpul neînsuflețit al băiatului a fost depistat la ora 8.47 la 20 de metri de la locul înecului.

Salvatorii recomandă cetățenilor scăldatul doar în lacurile dotate cu stații de salvare, unde aceștia pot monitoriza situația la capitolul siguranței și securității.

Conform datelor IGSU, în total, în Republica Moldova sunt 3600 de lacuri și iazuri care nu au destinație de agrement și unde scăldatul nu este indicat. Anul trecut, în perioada estivală, 56 de persoane au decedat în bazinele acvatice din țară.

Foto: focusprimatv.ro

img22004277

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!