ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va ratifica Memorandumul cu Programul Alimentar Mondial

14:13 | 08.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Parlamentul ar urma să ratifice în scurt timp Memorandumul cu Programul Alimentar Mondial pentru a facilita acordarea asistenței umanitare refugiaților din Ucraina și familiilor gazdă din Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Astăzi membrii Comisei parlamentare politică externă și integrare europeană, cei ai Comisiei economie, buget și finanțe și cei din Comisia protecție socială, sănătate și familie au avizat proiectul de ratificare a Memorandumului de înțelegere cu Programul Alimentar Mondial.

Documentul stabilește principalele angajamente ale activității PAM: importul și livrarea de produse alimentare, furnizarea directă de mijloace bănești atât refugiaților din Ucraina, cât și familiilor gazdă din Republica Moldova, coordonarea aspectelor logistice ce țin de depozitarea și transportarea ajutoarelor umanitare spre primării, centre de plasament și adăposturi de urgență. Operațiunile PAM se vor desfășura în premieră în regiunea est europeană.

Programul Alimentar Mondial reprezintă ramura de asistență alimentară a ONU, fiind cea mai mare organizație umanitară din lume, care are drept obiectiv consolidarea securității alimentare și combaterea foametei. Până în prezent, peste 80 de țări au beneficiat de asistența PAM.

Foto: Parlament

img22004286

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!