ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bursele sportivilor de performanță vor crește

14:24 | 08.06.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Sportivii de performanță vor primi burse mai mari. În ședința de astăzi, membrii Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au aprobat un proiect de lege în acest sens, comunică MOLDPRES.

Documentul stipulează dublarea valorii burselor, care, în prezent, variază între 3000 (aproximativ 150 euro) și 25 000 de lei, în funcție de performanța obținută de sportiv.

De asemenea, prin acest proiect de lege se propune reglementarea la nivel legislativ a măsurilor de protecție socială și asigurare financiară a sportivilor de performanță. În prezent, acest lucru este reglementat parțial, la nivel de hotărâre de Guvern.

Pentru majorarea burselor de performanță sunt prevăzute cheltuieli de până la 15 milioane de lei. În prezent, 114 sportivi din țara noastră beneficiază de burse de performanță.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!