ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Calea Ferată din Moldova va trece printr-o reformă complexă

16:37 | 08.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. În următorii doi ani, Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” va trece printr-o reformă complexă, a anunţat astăzi Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR), transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, procesul de reorganizare și dezvoltare a capacității instituționale a întreprinderii va fi monitorizat cu atenție și supravegheat de un Grup de lucru, în componența căruia sunt reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, de la Calea Ferată din Moldova, Comisia Națională a Pieței Financiare, Consiliul Concurenței, Agenția Proprietății Publice, Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru, Agenția Servicii Publice.

„Un prim obiectiv al Grupului de lucru este monitorizarea Planului de acțiuni pentru 2022-2024. Printre principalele activități care urmează să fie implementate în această perioadă sunt: reorganizarea CFM din Întreprindere de Stat în Societate pe Acțiuni; divizarea CFM în două societăți pe acțiuni independente, o unitate responsabilă pentru infrastructura feroviară și cealaltă responsabilă pentru transportul de pasageri și mărfuri”, indică MIDR.

De asemenea, este vorba de instituirea a trei autorități feroviare: de siguranță a transportului feroviar și protecție a consumatorilor, de investigare a accidentelor și incidentelor feroviare și de reglementare a pieței serviciilor transportului feroviar etc.

Foto: MIDR

img22004297

img22004297

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!