ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bursele lunare ale sportivilor de performanță vor fi dublate

16:26 | 08.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat avizul asupra proiectului de lege care prevede dublarea bursei lunare pentru sportivii de performanță. Cuantumul, criteriile și procedura de acordare a acesteia vor fi stabilite într-un regulament special, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

De bursă lunară pe o perioadă de un an vor beneficia inclusiv sportivii de performanță care nu au participat la competiții sportive internaționale. Aceasta va fi stabilită în funcție de rezultatul înregistrat la ultima competiție sportivă și va fi acordată în cazul în care competițiile fie au fost anulate sau amânate din cauza unor împrejurări neprevăzute, fie atunci când e vorba de o boală/traumă căpătată de sportivi în timpul participării la antrenamente, cantonamente și competiții, cu prezentarea actelor confirmative.

Dublarea burselor lunare va duce la creșterea bugetului de stat până la circa 15 milioane de lei.

Foto: Guvern

img22004300

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!