ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Compensația pentru serviciile de transport acordată persoanelor cu dizabilități va fi majorată

16:33 | 08.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Compensațiile la serviciile de transport pentru persoanele cu dizabilități severe, accentuate și locomotorii, precum și pentru copiii cu dizabilități vor fi majorate cu 33,3%. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Executiv. Plățile majorate vor fi calculate începând cu trimestrul doi al anului curent, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Totodată, persoanele cu dizabilități accentuate din raioanele republicii și din mun. Bălți vor beneficia de o  compensație trimestrială în mărime de 180 lei, ceea ce va uniformiza cuantumul compensațiilor acordate pentru serviciile de transport și va fi în conformitate cu Hotărârea Curții Constituționale din 24 februarie a.c.

Mijloacele financiare suplimentare necesare pentru majorarea compensației respective, în sumă de circa 54,5 mln. lei, au fost aprobate prin modificările introduse în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2022.

Compensația pentru serviciile de transport se acordă persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, persoanelor cu dizabilități severe şi accentuate, copiilor cu dizabilităţi, la locul de reședință, din bugetul de stat, prin transferuri cu destinație specială către bugetele unităților administrativ-teritoriale de nivelul al doilea. 

De compensații pentru serviciile de transport beneficiază circa 139 mii persoane, dintre care cca 10 mii sunt copii cu dizabilități.  

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!