ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița a solicitat instituţiilor de resort implicare activă în fluidizarea traficului camioanelor care staționează în vamă

17:50 | 08.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a solicitat instituţiilor de resort să se implice activ în fluidizarea traficului camioanelor care staționează de mai multe zile în punctele de trecere a frontierei de stat și să creeze condițiile necesare pentru șoferii care sunt în așteptare, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

În debutul ședinței Cabinetului de miniștri, Natalia Gavrilița a menționat că închiderea porturilor de la Marea Neagră și distrugerea infrastructurii feroviare a pus o presiune enormă pe logistica din regiune. Timpul de așteptare la ieșirea din Ucraina poate ajunge și la 5 zile, iar la ieșirea din Republica Moldova este de 3-4 zile. Situația rămâne dificilă și la punctele de trecere din țările europene, timpul de așteptare fiind de o zi-două. 

În același timp, prim-ministrul a menționat că Executivul întreprinde deja acțiuni menite să îmbunătățească situația de la frontieră – au fost create coridoare pentru camioanele care transportă produse perisabile, dar și pentru cele fără marfă. De asemenea, se poartă discuții cu partea română pentru a crește viteza de procesare în punctele de trecere.

„Vă rog să vedem ce mai putem face, cum putem îmbunătăți infrastructura. Să creăm parcări, dar și să asigurăm șoferii cu cele necesare. Este un subiect prioritar și trebuie să acționăm cu gândul la oameni”, a spus Natalia Gavrilița.

De asemenea, prim-ministrul s-a referit la importanța sporirii capacității căii ferate pentru a debloca situația cu vagoanele care staționează.

Foto: Guvern

img22004308

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!