ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

19:59 | 08.06.2022 Categorie: Comunicate

Cabinetul de miniștri a aprobat avizul pentru modificarea Legii cu privire la taxele consulare 

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. În beneficiul diasporei noastre, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a prezentat în ședință de Guvern avizul pozitiv pentru modificarea Legii cu privire la taxele consulare, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către un grup de deputați PAS în Parlamentul Republicii Moldova. 

„Susținem începând cu 1 ianuarie 2023 reducerea în jumătate a taxelor consulare care vizează perfectarea și eliberarea pașaportului și altor documente, acțiunile consulare în domeniul cetățeniei, înregistrarea actelor de stare civilă, îndeplinirea actelor notariale, supralegalizarea consulară și alte acțiuni consulare”, a menționat ministrul Nicu Popescu. 

De asemenea, vor fi eliminate definitiv taxele consulare pentru copiii minori și vor fi excluse în totalitate taxele aferente.

Noile prevederi vor facilita accesul la serviciile publice al cetățenilor noștri stabiliți peste hotare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!