ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teritoriile ucrainene nu vor fi negociate cu Rusia niciodată, declară președintele Parlamentului Ucrainei

09:17 | 09.06.2022 Categorie: Externe

Bruxelles, 9 iun. /MOLDPRES/. Integritatea teritorială a Ucrainei nu va putea fi pusă niciodată în discuție în cadrul negocierilor de pace cu Rusia, a declarat președintele Parlamentului Ucrainei, Ruslan Ștefanciuk, miercuri, scrie Euronews, preluat de digi24.ro și MOLDPRES.

„Niciodată, dar niciodată, nu vom accepta ca subiecte de negociere suveranitatea Ucrainei, independența sau integritatea sa teritorială. Ucraina este o țară integrală și suverană și va rămâne așa pentru că este recunoscută în acest fel de toată lumea civilizată”, a declarat Ștefanciuk pentru Euronews, în timpul vizitei sale la Parlamentul European.

„Există loc de negociere, de diplomație, dar trebuie să înțelegem – cu fiecare Irpin, cu fiecare Bucha, cu fiecare Mariupol, acest loc se micșorează tot mai mult”.

Declarațiile oficialului ucrainean vin în situația în care s-a discutat despre posibilitatea unor concesii teritoriale făcute de Ucraina în schimbul păcii, idee sugerată de fostul diplomat american Henry Kissinger.

La începutul acestei săptămâni, Macron a înfuriat Ucraina după ce a spus din nou că Occidentul „nu trebuie să umilească Rusia”. Președintele Parlamentului Ucrainei nu a comentat afirmațiile controversate ale președintelui francez, dar a subliniat că „războiul se va încheia cu victoria Ucrainei și a întregii Europe”.

„Nimeni nu știe, dar sunt sigur că suntem mai aproape cu fiecare zi de victoria noastră comună. Ucrainenii trebuie să fie uniți. Vor să revină în casa europeană unită. Vor să trăiască alături de țări libere. Nu vor să fie într-o Uniune Sovietică 2.0”, a spus Ștefanciuk.

Foto: news.uaportal.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!