ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În apropierea posturilor vamale au fost aplicate marcaje rutiere pentru fluidizarea traficului

10:21 | 09.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Oamenii legii au aplicat marcaje rutiere pentru a fluidiza traficul în apropierea posturilor vamale. Acestea vor asigura trecerea vehiculelor din sens opus pe segmentele de traseu unde staționează autocamioanele, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, pe porțiunile de drum cu o singura bandă de circulație, poliția în comun cu alte autorități au început aplicarea unor marcaje rutiere din 300 în 300 de metri, în formă de chenar, cu o lungime de 20 de metri, ca spațiu de refugiu, pentru ca să poată fi permisă trecerea vehiculelor din sens opus. Marcajele sunt provizorii, de culoare galbenă și pe ele este interzisă staționarea autocamioanelor.

În cadrul ședinței de ieri a Executivului, prim-ministrul Natalia Gavrilița a solicitat instituțiilor de resort să se implice activ în fluidizarea traficului camioanelor care staționează de mai multe zile în punctele de trecere a frontierei de stat și să creeze condițiile necesare pentru șoferii care sunt în așteptare. Totodată, oamenii legii au sarcina de a monitoriza traficul rutier și asigura ordinea publică în apropierea posturilor vamale.

Potrivit autorităților, închiderea porturilor de la Marea Neagră și starea precară a infrastructurii feroviare a pus o presiune enormă pe logistica din regiune. Timpul de așteptare la ieșirea din Ucraina poate ajunge și la 5 zile, iar la ieșirea din Republica Moldova este de 3-4 zile. Situația rămâne dificilă și la punctele de trecere din țările europene, timpul de așteptare fiind de o zi-două.

Autoritățile au anunțat că Executivul întreprinde acțiuni menite să îmbunătățească situația de la frontieră – au fost create coridoare pentru camioanele care transportă produse perisabile, dar și pentru cele fără marfă. De asemenea, se poartă discuții cu partea română pentru a crește viteza de procesare în punctele de trecere.

Foto: MAI

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!