ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O minoră s-a înecat într-un lac din raionul Strășeni

10:45 | 09.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. O minoră, în vârstă de 13 ani, s-a înecat ieri într-un lac din localitatea Țigănești, raionul Strășeni, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Strășeni, Mariana Didenco, a specificat că, în jurul orei 17:00, doi copii, de 12 și respectiv 13 ani au mers la plimbare în extravilanul localității. „Fiind în apropierea lacului, minora a decis să se apropie, la un moment dat a alunecat și a căzut. La fața locului s-au îndreptat poliția, pompierii și un echipaj medical. Timp de o oră medicii au acordat ajutor specializat, însă copilul a decedat”, a spus Mariana Didenco.

Pe acest caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțe.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, anul trecut, în perioada estivală, 56 de persoane au decedat în bazinele acvatice din țară.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!