ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a dispus încetarea mandatului unui membru al Curții de Conturi

10:47 | 09.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat astăzi hotărârea cu privire la încetarea mandatului de membru al Curții de Conturi a Violetei Andrieș, în urma expirării termenului pentru care a fost numită, transmite MOLDPRES.

Violeta Andrieș a fost numită membru al Curții de Conturi în martie 2017.

Potrivit Legii privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, membrii acesteia se numesc de Parlament pe un termen de cinci ani, la propunerea președintelui instituției, în bază de concurs public. Încetarea mandatului de membru, de asemenea, se dispune prin hotărâre a Parlamentului, adoptată cu votul majorității deputaților aleși.

Pe 19 mai Parlamentul a adoptat o hotărâre, prin care Tatiana Șevciuc a fost numită în calitate de membru al Curții de Conturi.

img22004325

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!