ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Parlament a fost vernisată expoziția „Casa mea Ucraina”

11:36 | 09.06.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Expoziția de desene „Мій Дім Україна / Casa mea Ucraina” a fost vernisată astăzi la parterul Parlamentului. Lucrările au fost realizate de copiii din familiile de refugiați din Ucraina în cadrul mai multor art-masterclass-uri, transmite MOLDPRES.

În debutul ședinței Legislativului, speakerul Igor Grosu a făcut un apel la solidaritate și susținere a copiilor din familiile refugiate din Ucraina.

„După cum ați văzut, la parter avem o expoziție de caritate cu zece tablouri realizate de copiii din familiile de refugiați din Ucraina. Lucrările au fost executate în cadrul mai multor art-masterclass-uri la care au participat peste 100 de copii, și ele continuă. Vă îndemn să facem câte o donație pentru ca acest proiect să continue”, a declarat Igor Grosu.

Expoziția „Мій Дім Україна” prezintă culorile și emoțiile păcii și ale războiului, văzute de copiii refugiați. În procesul de creație aceștia au fost ghidați de pictorița din Chișinău, Valeria Barbas. 

Foto: Parlament

img22004327

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!