ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu efectuează o vizită la Paris

11:56 | 09.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, efectuează în perioada 9-10 iunie curent, o vizită la Paris, Franța. În cadrul acesteia, oficialul va promova cererea de aderare la Uniunea Europeană, diplomația economică proactivă orientată spre atragerea investițiilor și comunicarea cu diaspora noastră în Franța, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, Nicu Popescu va participa astăzi la conferința anuală a Institutului pentru Studii de Securitate al Uniunii Europene, organizat cu sprijinul președinției franceze a Consiliului UE, cu participarea șefului diplomației europene Josep Borrell și șefei diplomației franceze Catherine Colonna. Oficialul moldovean va avea un discurs în cadrul panelului „Războiul din Ucraina: Locul Europei în lume”, unde va vorbi despre cel mai important proiect de pace de pe continent - Uniunea Europeană și cum țara noastră poate deveni un pol de stabilitate cu sprijinul UE.

De asemenea, vicepremierul va discuta cu șefa diplomației franceze, Catherine Colonna, ministrul pentru Europa și Afaceri Externe și înalți oficiali francezi din Senat despre dialogul cuprinzător moldo-francez orientat spre modernizarea țării noastre. 

Totodată, determinarea Republicii Moldova de a face parte din familia europeană va fi subiectul întâlnirilor cu diaspora moldovenească, oamenii de afaceri, jurnaliști, mediul academic și centre analitice, inclusiv la Institutul francez pentru relații internaționale.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!