ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE a inițiat controale la mai multe companii petroliere

11:59 | 09.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) s-a autosesizat, în contextul informațiilor apărute în spațiul public, şi a verificat mai multe companii petroliere despre care a fost anunţat că nu au în vânzare benzină şi motorină, transmite MOLDPRES. 

“Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a inițiat un șir de controale inopinate la unele companii petroliere, pentru a stabili cauza lipsei unor tipuri de carburanți la anumite stații de alimentare, în special, motorină. Inspectorii ANRE urmează să contrapună informațiile obținute de la stațiile de alimentare cu datele privind stocurile de la depozitele companiilor petroliere, pentru a identifica motivele reale care au dus la oprirea comercializării și a da o apreciere prin prisma legislației în vigoare a acțiunilor acestora”, indică un comunicat de astăzi al instituţiei.

Totodată, pentru a facilita logistica aprovizionării statului cu carburanți, ANRE, în comun cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a instituit un mecanism zilnic de raportare de către importatorii de produse petroliere a informațiilor privind unitățile de transport (autocisterne/vagoane) care staționează la punctele de trecere a frontierei de stat.

"Datele obținute sunt ulterior transmise instituțiilor responsabile pentru identificarea celor mai rapide și eficiente măsuri în vederea fluidizării traficului de produse petroliere, astfel încât balanța zilnică să permită creșterea stocurilor la depozitele importatorilor”, rezumă ANRE.  

Foto simbol

img22004330

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!