ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele Poloniei i-a criticat pe liderii Franţei şi Germaniei pentru că aceştia continuă dialogul cu Putin

13:13 | 09.06.2022 Categorie: Externe

Varșovia, 9 iun. /MOLDPRES/. Preşedintele Poloniei Andrzej Duda i-a criticat pe liderii Franţei şi Germaniei pentru faptul că aceştia continuă dialogul cu preşedintele rus Vladimir Putin, în pofida invaziei declanşate de Moscova asupra Ucrainei, informează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Șeful statului polonez a declarat că este "uimit de toate aceste discuţii purtate cu Putin de cancelarul federal german Olaf Scholz, de preşedintele francez Emmanuel Macron. Discuţiile cu Putin nu duc nicăieri". Duda consideră că discuţiile cu Putin reprezintă "un fel de legitimizare a unei persoane care este responsabilă pentru crimele comise de armata rusă în Ucraina".

Dictatorul de la Kremlin este responsabil de trimiterea armatei sale în Ucraina, a subliniat președintele polonez, adăugând că acesta a fost susţinut de comandanţii săi militari.

Andrzej Duda a mai spus că situaţia actuală este comparabilă cu cea de pe vremea lui Adolf Hitler şi a celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Şi a vorbit cineva cu Adolf Hitler aşa în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial? A spus cineva că el trebuie să-şi 'salveze obrazul'? (A spus cineva) că lucrurile trebuie făcute într-un fel care să nu-l umilească pe Adolf Hitler?"

Polonia ajută esențial mai mult Ucraina în acest război, decât marile puteri europene, Franța și Germania.

Foto: frontnews.eu

img22004332

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!