ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Nicu Popescu a avut la Paris o întrevedere cu guvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei

14:31 | 09.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. În debutul programului său de lucru la Paris, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut o întrevedere cu guvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Carlo Monticelli, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Vicepremierul Nicu Popescu a comunicat interlocutorului aprecierea autorităților de la Chișinău pentru proiectele băncii implementate în Republica Moldova care se referă la locuințe sociale, sănătate, infrastructură, inclusiv construcția unui nou penitenciar conform standardelor europene, precum și suportul care a fost acordat în combaterea pandemiei de COVID-19 și gestionarea crizei de refugiați.

„Deschiderea Băncii de a sprijini proiecte de dezvoltare în Republica Moldova contribuie la efortul autorităților de modernizare și transformare a sectoarelor prioritare, promovarea coeziunii sociale și atingerii obiectivelor de dezvoltare durabilă”, a punctat ministrul Nicu Popescu.

La rândul său, Carlo Monticelli a acceptat invitația de a vizita țara noastră pentru a continua discuțiile privind oportunitățile de cooperare cu Banca pentru Dezvoltare a Consiliului Europei.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!