ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe produse agricole moldovenești vor ajunge pe piețele europene fără taxe vamale

18:45 | 09.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Merele, prunele, strugurii și alte produse agricole moldovenești vor ajunge în curând pe piețele europene fără taxe vamale. Comisia Europeană a propus astăzi un regulament care să permită îmbunătățirea temporară a accesului pe piață pentru produse agricole din Republica Moldova, informează MOLDPRES. 

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, măsurile propuse vizează șapte produse pentru care exporturile din Moldova în UE nu sunt încă complet liberalizate: prune, struguri de masă, mere, roșii, usturoi, cireșe și suc de struguri. Regulamentul dublează, pentru o perioadă de un an, cantitatea acestor produse care poate fi importată fără taxe vamale din Moldova în UE. 

În urma implementării acestor măsuri, aproape toate produsele moldovenești vor intra în UE deja fără taxe vamale, în cadrul Zonei de liber schimb aprofundat și cuprinzător UE - Moldova.

Guvernul Republicii Moldova va continua să depună toate eforturile pentru a susține agricultorii și antreprenorii moldoveni în a depăși mai ușor crizele și pierderile de piață pe care le-au suferit ca urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei. 

Propunerea comisiei urmează a fi examinată și aprobată de Parlamentul European și de Consiliul Uniunii Europene.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!