ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circulația transportului de mare tonaj pe drumurile capitalei va fi restricționată pe timp de caniculă

12:31 | 10.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Primăria capitalei a anunțat că, în zilele cu temperaturi caniculare, de peste 30˚C, este interzisă circulația mașinilor de mare tonaj pe străzile din municipiul Chișinău, relatează MOLDPRES.

Măsura impusă de autoritățile municipale are ca scop protejarea învelișului din beton asfaltic al drumurilor publice, iar restricțiile vizează unitățile de transport care depășesc capacitatea de 20 tone. Acestea sunt valabile în intervalul orelor: 10:00-20:00.

Limitările de circulație impuse în perioada cu temperaturi caniculare nu vizează transportul public de pasageri, unitățile care transportă produse alimentare, materiale destinate prevenirii/lichidării situațiilor excepționale, vehicule destinate transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată și celor implicate în reabilitarea drumurilor, în limitele șantierelor de construcție.

Foto: primăria capitalei

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!