ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un șef de la Institutul de Medicină Urgentă este cercetat pentru gestionarea frauduloasă a fondurilor COVID

13:43 | 10.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Unul din factorii de decizie de la Institutul de Medicină Urgentă este cercetat penal într-un dosar de abuz în serviciu. Funcționarul este bănuit că ar fi primit comisioane de peste 200 mii de lei (10 mii de euro) de la mai mulți angajați, care ar fi fost remunerați ilegal pentru prestarea serviciilor suplimentare în secțiile Covid, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, în perioada martie 2020-aprilie 2022, bănuitul ar fi inclus în tabelele de pontaj suplimente salariale pentru medici, asistenți și alt personal auxiliar care nu s-ar fi aflat efectiv la serviciu în secțiile pentru pacienții bolnavi de Covid. Mai exact, funcționarul ar fi acordat sporuri de performanță în mărime de 100%  și alocații de 100% din bugetul Companiei Naționale pentru Asigurări în Medicină, iar în schimb ar fi primit recompense bănești de la persoanele remunerate.

În această dimineață, ofițerii și procurorii anticorupție au desfășurat acțiuni de urmărire penală în biroul de serviciu, în automobil și la domiciliul bănuitului. De la fața locului au fost ridicate mijloace de probă, inclusiv bani, în valută străină.

Funcționarul este cercetat penal în stare de libertate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!