ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a discutat cu Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier

18:31 | 10.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a vorbit astăzi la telefon cu Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Omologii au discutat despre situația curentă din regiunea noastră, dar și despre consecințele socio-economice ale războiului din Ucraina. Șefa statului i-a mulțumit Președintelui Steinmeier pentru ajutorul oferit de Germania atât în gestionarea fluxului de refugiați, cât și pentru proiecte de dezvoltare.

Cei doi șefi de stat au vorbit și despre procesul de reforme din țara noastră. Președintele Steinmeier a confirmat sprijinul Germaniei pentru schimbările pornite de autorități, care vor îmbunătăți viața oamenilor și vor contribui la realizarea agendei europene a Republicii Moldova. Președintele Maia Sandu a menționat, la rândul său, că țara noastră are nevoie de susținere largă pentru opțiunea sa europeană și că mizează pe sprijinul Germaniei în acest sens. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!