ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu s-a întâlnit la Paris cu diaspora din Franța

18:46 | 10.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei de lucru la Paris, vicepremierul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești din Franța, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

„Le-am confirmat conaționalilor noștri că depunem în acest moment toate eforturile politice și diplomatice pentru recunoașterea permiselor precum și pentru negocierea acordului pe securitate socială, subiect abordat inclusiv de către doamna președintă Maia Sandu la întâlnirea avută cu președintele francez Emmanuel Macron”, a spus ministrul Nicu Popescu. 

În cadrul discuțiilor vicepremierul Nicu Popescu a comunicat faptul că este planificată suplinirea cu personal a oficiului consular din Paris și că începând cu 1 ianuarie 2023 taxele consulare vor fi reduse la jumătate. 

De asemenea, oficialul moldovean a menționat că proiectul de lege privind acordarea de facilități fiscale și vamale celor care vor să revină cu traiul înapoi în țară este deja în Parlament, totodată în Legislativ fiind declanșate procedurile și pentru crearea unui grup de lucru care va accelera găsirea de soluții pentru interacțiunea mai eficientă cu Diaspora, dar și pentru implicarea cu succes a celor aflați momentan peste hotare în viața din Republica Moldova. 

„Abia aștept să ne revedem și de Zilele Diasporei, organizate tradițional la sfârșitul lunii august”, a conchis ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!