ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de weekend a fost inaugurată la Muzeul Național de Artă al Moldovei

20:36 | 10.06.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Muzeul Național de Artă al Moldovei a inaugurat astăzi expoziția #Operadeweekend cu lucrarea „Închinarea magilor” (după Veronese) de Nicolas Gabriel Dupuis (1698-1771), gravor, distribuitor de stampe francez, informează MOLDPRES.

Nicolas Dupuis a fost considerat unul dintre cei mai mari maeștri ai timpului său. Dupuis și fratele său sunt formați de același profesor, Gaspard Duchange. Cel din urmă îi oferă chiar mâna fiicei sale. Este agreat de către Academia Regală la 24 aprilie 1751, iar trei ani mai târziu va fi acceptat ca membru cu portretul lui Charles Francois Paul Le Normant de Tournehem gravat după tabloul pictat de Louis Tocque.

Lucrarea de grafică „Închinarea Magilor” este o replică după tabloul pictat de Paolo Veronese. Executat pe suport de hârtie în tehnica acvaforte, în 1729. În același an autorul gravează mai multe stampe după cele mai frumoase picturi și desene care erau expuse în cabinetul regelui, a Ducelui D'Orleans, și alte cabinete. „Închinarea Magilor” de Paolo Veronese era expusă în cabinetul lui Pierre Crozart, iar numele acestuia apare pe originalul stampei. Crozart a susținut și a promovat arta, fiind un mecena și promotor a artiștilor la curtea regală, fiind apreciat ca fiind unul dintre cei mai mari cunoscători ai artei din toate timpurile.

Expoziția poate fi vizitată pe 11 și 12 iunie, între orele 10.00-18.00.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!